Home

Achtergrond

Hein Deprez

Belgische Univeg-stichter en voorzitter van de raad van bestuur Hein Deprez moest aan het einde van het jaar dan toch zijn strategie bijstellen.

Het bedrijf integreerde de laatste jaren in hoog tempo overgenomen bedrijven, gedreven door investeerders. Dat is hem toch te veel geworden. Zijn brede focus op teelt en handel, groente, fruit en bloemen is niet houdbaar. Univeg stoot zijn bloemenpoot af en brengt de productie onder in een apart bedrijfsonderdeel waar het een partner voor zoekt.

Deprez volgt deels een duidelijke strategie die uitgaat van toekomstige krapte aan productiecapaciteit. Dat Deprez de productiepoot niet afstoot, geeft aan dat hij hierin blijft geloven.

In Nederland neemt het belang van Univeg naar verwachting af. Het stootte al fruithandelsbedrijf Frutéra af en straks ook de bloemenhandel. Heeft met onder meer Bakker Barendrecht nog altijd een sterke troef op de Nederlandse markt, gezien de exclusieve relatie met Nederlandse marktleider Albert Heijn.

Geboortejaar: 1961

Functies
• Directeur-meerderheidsaandeelhouder Univeg
• Ceo van verwerker PinguinLutosa

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.