Home

Achtergrond

Handel in hyacintenbollen zo goed als voorbij

De handel in hyacintenbollen van oogst seizoen 2009 is nagenoeg geheel achter de rug.

Hier en daar worden nog wat droge stuks uit de nog bestaande voorraad verkocht. Met name voor de oost-Europese landen. De prijs die voor deze bollen wordt betaald kan het seizoen echter niet meer goed maken. De oogst van 2009 was namelijk zeer goed en gaf ruim 10% meer opbrengst dan het jaar daarvoor. Door een verwachte vraaguitval en de goede oogst wordt er evenwel toch nog aangenomen dat er meer stuks zijn verhandeld, maar dan tegen een nog lagere prijs dan in 2008.

De witte cultivars hielden overigens nog het best hun prijs. Het broeiseizoen is wat de pothyacinten betreft al volop aan de gang en de eerste snijhyacinten zijn ook al op de bloemenveilingen aangevoerd. Vanuit de hyacintenbemiddeling wordt de hoop uitgesproken dat dit broeiseizoen goed en naar tevredenheid zal verlopen en het tij ten gunste zal keren, want wat de hyacintenteelt betreft zal het nodige moeten veranderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.