Home

Achtergrond

Grote kans op witte kerst

De kans is groot dat Nederland dit jaar een witte kerst krijgt.

Dat meldden vrijdag meteorologen van het KNMI, Meteo Consult en Infoplaza.

"Er ligt al veel sneeuw in grote delen van Nederland en er komt nog bij. Door de aanhoudende kou is de kans reëel dat dit tot en met de kerst blijft liggen'', aldus Harry Geurts van het KNMI. Hij wijst erop dat het aan de kust warmer kan worden en de kans op een witte kerst daar kleiner is.

Michiel Severin van Infoplaza zegt dat de kans op een witte kerst in de kustgebieden 30 procent is en in de rest van Nederland 80 procent. Reinier van de Berg van Meteo Consult meldt dat het op zondag en dinsdag in het hele land weer kan gaan sneeuwen en er een laag van 5 centimeter bij kan vallen.

Van een officiële witte kerst in Nederland is sprake als er op beide dagen een gesloten sneeuwdek in De Bilt ligt. Dit gebeurde voor het laatst in 1981.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.