Home

Achtergrond 1 reactie

'Grootste klimaatdemonstratie ooit'

"Dit was de grootste klimaatdemonstratie ooit'', denkt Peter van GroenFront!.

Hij liep vandaag mee in de mensenmassa in Kopenhagen. Hij nam vaker aan protesten deel, maar nog nooit zag hij zoveel mensen voor het klimaat op de been. Vele Nederlanders - onder wie leden van christelijke organisaties en milieuverenigingen, studenten, antiglobalisten en -kapitalisten - sloten zich zaterdag aan bij de demonstranten.

Ondanks de grote opkomst is de woordvoerder somber. Hij verwacht niet dat de regeringsleiders die naar de Deense hoofdstad zijn gekomen voor de VN-top, zich laten beïnvloeden door de tienduizenden actievoerders. "De top gaat niet over oplossingen, maar over het creëren van een nieuwe CO2-markt.'' Volgens hem moeten de grote vervuilers als kolencentrales en vliegvelden worden aangepakt. Daarom doet hij zondag mee met de aangekondigde blokkade van de haven in Kopenhagen. "Dat is een symbolische actie.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gekke henkie

    de inbreng van nederland is met een wereldaandeel van slechts 0,5% CO2-uitstoot een druppel op een gloeiende plaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.