Home

Achtergrond 1 reactie

Grondbehandeling met stoom voor biologische groente

Deense landbouwonderzoekers ontwikkelen een nieuwe methode voor de behandeling van grond met stoom voor de biologische vollegrondsgroenteteelt.

Met het project mikken de onderzoekers op een behandeling van alleen de ingezaaide rijen. Na de behandeling worden gunstige bacteriële organismen, schimmels en – met het oog op de stikstofbemesting – erwtenmeel aan de grond toegevoegd. De toevoegingen heffen de steriliteit van de stoombehandelde grond op, hoewel de schadelijke organismen en onkruidzaden zijn geëlimineerd.

De beperkte stoombehandeling levert tevens een forse brandstofbesparing op. Bij stoombehandeling van de hele percelen is 4.000 liter diesel per hectare nodig, maar bij de beperkte aanpak slechts 500 tot 600 liter.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Óh, wat duurzaam!

Of registreer je om te kunnen reageren.