Home

Achtergrond

Groenlinks wil vleesloze dag in Amsterdam

De Amsterdamse afdeling van GroenLinks wil dat de gemeente campagne gaat voeren voor een vleesvrije dag in de week.

De zogeheten meatfree monday, een initiatief van zanger Paul McCartney, kan leiden tot een beter klimaat. De vleesproductie zorgt voor 18 procent van de uitstoot van broeikasgassen, zo liet de partij vandaag weten.

De gemeente kan volgens GroenLinks bij de eigen organisatie beginnen door er voor te zorgen dat kantines meer vegetarische gerechten aanbieden. Dit initiatief kan dan verder worden uitgebreid naar scholen en horecagelegenheden. Een publiekscampagne kan de rest van de Amsterdammers enthousiast maken voor een vleesvrije dag, aldus fractievoorzitter Marieke van Doorninck. Ze presenteert haar voorstel tijdens de gemeenteraadsvergadering, die vandaag en morgen plaatsheeft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.