Home

Achtergrond 4 reacties

Groene Sint hoeft niet zo van Verburg

De groene Sint die dit jaar nadrukkelijk aandacht vraagt voor chocoladeletters die zijn gemaakt met oog voor mens en milieu, heeft niet de sympathie van minister Gerda Verburg (LNV).

Verburg vroeg zich vandaag in de Tweede Kamer af of Oxfam Novib, de organisatie voor ontwikkelingssamenwerking en bedenker van de actie voor duurzame chocolade, zich wel met dit soort acties moet bezighouden. "Ik vind Fair Trade heel belangrijk. Maar is Oxfam Novib niet voor andere doelen in het leven geroepen? Daar krijgen ze toch een hoop centjes voor van minister Bert Koenders'', aldus de minister.

Via de groene Sint wordt de aandacht gevestigd op chocolade afkomstig van cacao die tot stand is gekomen op cacaoplantages waar de boeren veelal geen eerlijke prijs krijgen voor hun product. Sinds de start van deze Sint-actie belooft de ene na de andere winkelketen in Nederland zijn leven te beteren en over te stappen op duurzame, 'eerlijke' chocoladeletters.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kani Baal

  Nee jij bent zeker geen boer , eerder zo een redneck. Nou volgens mij hebben wij in de landbouw meer last gehad van rechtse zakkenvullers(banksters) dan van linkse lui. Geeft jij je nazaten maar lekker chocoletters die door dwangarbeid van kinderen mogelijk gemaakt zijn.

 • no-profile-image

  geen boer

  nee hoor, ben zelfs uiterst beleefd en voorkomend. Mooiebaanmeneertjes die de bergen geld die ze bij ministeries en via de goedbedoelende collectant bijeenharken behalve voor hun eigen riante renumeraties ook nog eens gebruiken om vrindenclubjes stiekum geld toe te stoppen, kunnen nu eenmaal bepaald niet op mijn sympathie rekenen. En kennelijk dus ook niet op die Van Gerda Verburg, waarvoor mijn pluim. Heeft verder niks met de landbouw en ook niet met kinderarbeid te maken hoor. Andersdenkenden zijn bij jou direct Rednecks?

 • no-profile-image

  janzondervrees

  Ik denk dat 90 % van de boeren in Nederland nog geen 5 % van het bedrag overhoud om te leven, van het salaris van de novib directeur in NL. (€ 370 000) Hoezo arme mensen helpen in de 3e wereld ??

 • no-profile-image

  geen boer

  goed zo Gerda. Ik ben niet overtuigd van je capaciteiten voor de NL landbouw, maar deze club die meent van de 135 miljoen subsidie per jaar (ja u leest het goed!) zelf Sinterklaas te moeten spelen voor allerlei extreem linkse clubjes rondom René Danen (wat dan zorgvuldig buiten de boekhouding gehouden wordt) en o.a. ex-omroep Llink (wel in de boekhouding, maar die krijgen dan ook 100.000 van hen) moet echt zo snel mogelijk opgeheven worden. "marktconform" betaalde uitvreters, moreel superieur aan u en ik, van het ergste soort! Vuilnisman, kunnen deze zakken ook nog mee!

Of registreer je om te kunnen reageren.