Home

Achtergrond

Grenspendelen toegenomen

Nederland telde begin dit jaar 90.000 werknemers die in België of Duitsland woonden.

Dit grensoverschrijdend woon-werkverkeer is de laatste tien jaar aanzienlijk toegenomen. Ongeveer de helft van de pendelaars heeft de Nederlandse nationaliteit. Velen van hen woonden vroeger in Nederland, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

In maart werkten in Nederland 45.000 werknemers die in België woonden en eenzelfde aantal werknemers dat in Duitsland woonde. De grenspendel uit België en vooral die uit Duitsland is de afgelopen tien jaar toegenomen. In september 2008 werd zelfs het aantal van ruim 100.000 bereikt. Daarna volgde een daling, vooral bij de pendel uit Duitsland.

De uitgaande pendel naar België en Duitsland is minder omvangrijk. Volgens het CBS gaat het om ongeveer 20.000 werknemers die in Nederland wonen en in onze buurlanden werken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.