Home

Achtergrond

Gouverneur aangehouden om bloedbad Filipijnen

Andal Ampatuan, de gouverneur van de onrustige Filipijnse provincie Maguindanao, is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het bloedbad van vorige week maandag.

Dat meldden media in de Filipijnen vandaag op basis van bronnen binnen het leger. De zoon van Ampatuan was eerder al aangehouden wegens zijn rol bij de moordpartij, waarbij 57 mensen om het leven werden gebracht. Nabestaanden wezen direct met de beschuldigende vinger naar de gouverneur, een bondgenoot van de Filipijnse presidente Gloria Macapagal Arroyo.

Ampatuan senior werd gearresteerd, vlak voordat Arroyo de staat van beleg uitriep voor Maguindanao. De aanhouding werd uitgevoerd door een speciale politie-eenheid, die is opgericht om het bloedbad van vorige week te onderzoeken.

Het Openbaar Ministerie op de Filipijnen beschouwt de zoon van Ampatuan als hoofdverdachte. Hij wordt beschuldigd van directe betrokkenheid bij zeker 25 moorden. Ampatuan junior, die burgemeester is van een dorp in Maguindanao, zou een groep van ongeveer honderd gewapende mannen hebben aangevoerd. Die zou de tegenstanders van de Ampatuan-clan hebben ontvoerd en vermoord.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.