Home

Achtergrond

Goede kwaliteit Iris in donkere periode

In de donkere dagen voor Kerstmis heeft het bloembollenvak tal van producten voorhanden die het in de huiskamer uitmuntend doen.

Dat is bekend van onder andere tulpen en lelies, maar ook irissen zijn in deze periode in goede kwaliteit te brengen.

Hans Pater toont dat in de keuringszaal met enkele vazen, waaronder de stevig in de markt staande Iris 'Blue Magic', de fraai witte I. 'Casablanca', Iris 'Telstar' en een goede kwaliteit van de aloude I. 'Prof. Blaauw'.

Hippeastrum is deze week in ruime mate in de keuringszaal aanwezig. Met daaronder de inzending van Pascal Berbee die een flink sortiment op de vaas toont. Zoals de rode Hippeastrum 'Calimero'. Opvallend van kleurtint is de groene H. 'Melfi' en zeer fors de rode H. 'Baton Range'.

Gebr. Staalduinen maakt goede sier met de groen/rood gestreepte H. 'Ambiance'. Drie stelen op een forse bol en al gauw vijf bloemen per steel. Mooi wit is Hippeastrum 'Matterhorn' en wit/rood gestreept H. 'Clown' die een donkere steel heeft. Jan Barnhoorn zette onder andere de kleine, rode H. ‘Ragtime’ op het podium, naast de witte H. 'Baby Doll'. Kleinbloemige type uit het Hadeco sortiment met een grote bloeikracht.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.