Home

Achtergrond

Giftig glaasje sap voor demente bejaarden

Drie demente bewoners van verpleeghuis Beukenhof in Loosdrecht hebben reinigingsmiddel verward voor appelsap.

Een van hen dacht een lekker glaasje sap voor hen in te schenken. Het bleek echter schoonmaakmiddel te zijn. Dat maakte de zorginstelling bekend.

De drie hadden net hun intrek genomen in een nieuwe kleine groepswoning. Een verzorgende had per ongeluk het middel in een aanrechtkastje gezet waar de dementerende ouderen toegang tot hadden. De bewoners zijn ter observatie naar het ziekenhuis gebracht, waar een van hen de nacht op de intensive care doorbracht. Inmiddels maken ze het weer goed, aldus bestuurder Wim Schimmel.

"We hebben onderzocht hoe het heeft kunnen gebeuren en gaan uit van een eenmalige menselijke fout. De verzorgende is niet op non-actief gesteld'', aldus Schimmel. De schoonmaakmiddelen staan voortaan weer in een afgesloten kast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.