Home

Achtergrond

General Mills

General Mills behoort tot de top10 van voedingsbedrijven in de wereld. Het bedrijf is vooral bekend van ontbijtgraan- en bakproducten, ijs (Häagen- Dazs) en in Amerika ook met yoghurt (Yoplait, maar heeft dit laatste merk niet in bezit en dreigt het te verliezen aan Lactalis).

Het bedrijf begon in 1856 als de Minneapolis Milling Company. In 1877 fuseerde het met een ander groot meelbedrijf om de Washburn-Crosby Company te vormen. In 1928 volgde een fusie met 26 andere meelbedrijven en kreeg het bedrijf de huidige naam General Mills.

General Mills heeft met Nestlé de joint venture Cereal Partners Worldwide, dat kant-en-klaar graanproducten verkoopt. De joint venture geldt met een omzet van 1,8 miljard euro als de op een na grootste producent van ontbijtgranen ter wereld.

In Nederland is het bedrijf nauwelijks actief.

General Mills maakte in 2009 bekend het gebruik van het melkgiftstimulerend hormoon BST (in de EU verboden) af te zweren. Vanaf augustus wordt alleen nog maar melk voor Yoplait-yoghurts gebruikt van koeien die niet zijn behandeld met BST.

Financieel

De winst van General Mills is in boekjaar 2009/2010 steeg naar 1,1 miljard euro (1,5 miljard dollar). De omzet steeg licht van 10,4 naar 11,2 miljard euro (van 14,7 miljard naar 14,8 miljard dollar).

Adres

General Mills
1 General Mills Blvd
Minneapolis 55426
USA

Website

General Mills

Beurskoers General Mills

Volg de actuele ontwikkeling van General Mills op de beurs in New York.

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.