Home

Achtergrond

Gemeente moet vergunning geitenhouderij opnieuw bekijken

De gemeente Heeze-Leende moet de vergunningaanvraag voor een biologische geitenhouderij met kaasmakerij in het Brabantse Heeze opnieuw bekijken.

Dat heeft de Raad van State vandaag besloten.

De gemeente weigerde de vergunning, omdat er niet zou worden voldaan aan eisen van de Wet stankemissie. Volgens de veehouder, die tegen het besluit in beroep ging, heeft hij niet de kans gekregen zijn vergunningaanvraag aan te passen, zodat hij wel aan de eisen voldoet. Bovendien had de gemeente de aanvraag moeten toetsen aan de Wet geurhinder en veehouderij in plaats van de Wet stankemissie. Daarom moet de gemeente opnieuw naar de aanvraag kijken.

Door de Q-koorts geldt er een bouwstop voor geitenhouderijen en mogen er geen nieuwe vergunningen worden verleend. De gemeente Heeze-Leende gaat binnen enkele weken met de geitenhouder in gesprek hoe ze deze zaak aanpakken, omdat er geen nieuwe vergunningen verleend mogen worden.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.