Home

Achtergrond

Geitenhouder Moed: politiek moet snappen dat dit niet kan

Biologisch geitenhouder Willie Moed in het Drentse Vledderveen leeft net als veel van zijn collega’s elke dag tussen hoop en vrees.

"Dit is behoorlijk belastend", zegt hij. "Als straks een van mijn geiten besmet is met Q-koorts moet ik 500 drachtige geiten ruimen, ook al zijn ze niet besmet. Ik maak me daar druk om", aldus de melkgeitenhouder. Moed heeft bij de regionale omroep en in de lokale media een oproep gedaan om een internetpetitie tegen de ruiming van gezonde geiten en bokken te steunen. "De politiek moet snappen dat dit niet kan." De petitie had vandaag meer dan achtduizend ondertekenaars. De petitie is opgesteld door studente Viola Poelert van de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Foto Koos van der Spek

Pootgoedhandelshuis HZPC laadt een vrachtschip in de haven van Harlingen. Het schip brengt 3.000 ton pootaardappelen naar Algerije, vertelt financieel manager Jan Hoogenboom. "Het inladen vergt een strakke organisatie. Ieder kwartier moet er een vrachtwagen met pootaardappelen de haven binnenkomen om gelost te worden. Dan worden eerst een paar zakken uit de lading gehaald en gekeurd. Daarna worden de zakken weer dichtgenaaid en kan de lading van de vrachtwagen het schip in." Foto Marten Sandburg

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.