Home

Achtergrond 5 reacties

Geen verplichte weidegang in Denemarken

De invoering van een verplichte weidegang voor de Deense melkveehouderij is van tafel.

Dat blijkt uit het wetsvoorstel huisvesting melkvee dat de Deense regering na een aantal jaren van voorbereiding bij het parlement heeft ingediend. Wel worden loopstallen verplicht met een overgangstermijn tot 2024 voor nog bestaande grupstallen.

Verder omvat het voorstel een reeks minimumeisen en moeten vanaf 2016 in alle stallen klauwbehandelingsfaciliteiten aanwezig zijn. Voor nieuw te bouwen stallen gaat de wet op 1 juli in. In andere gevallen geldt een overgangstermijn van tot halverwege 2034. De wet is voorbereid door een brede groep, met onder meer de dierenbescherming. Die is teleurgesteld over de niet verplichte weidegang.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Linde

  Koeien is de wei is een mooi gezicht, maar ik vind dat je als boer toch wel zelf mag beslissen als je dat doet of niet.

 • no-profile-image

  landmand

  Beste Gert ze hoeven niet allemaal tegelijk buiten te zijn.Weidegang kan goed gekombineerd worden met robot melken gewoon de deur open laten staan en ze komen in groepjes naar binnen om gemolken te worden.

 • no-profile-image

  gert

  met robots moet je toch ook overdag koeien in de stal hebben ,anders staan de robots te lang stil

 • no-profile-image

  Landman

  Veel van mijn burenhebben meer dan 200 koeien,hoe kan je welzijn dat garanderen?
  Voeding is gewoon een issue wat verbetering dient te genieten.

 • no-profile-image

  Buiten

  Jammer dat het niet verplicht wordt voor weidegang. Welzijn van dieren vind ik als boer toch wel belangrijk. Ja, ik weet heus wel dat er wat hogere kosten zijn voor weidegang. Maar tegelijk heb je wel degelijk ook voordelen van betere en gezondere dieren die buiten weidegang hebben.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.