Home

Achtergrond

Geen samenwerking Rotterdam-Antwerpen

Het zal voorlopig niet tot samenwerking komen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen.

"Beide havens zouden er voordeel van hebben'', zei president-directeur Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam vandaag. "Maar we zijn zo vaak afgewezen dat ik het somber inzie.''

Smits zei dat tijdens de presentatie van de voorlopige overslagcijfers over 2009. De goederenoverslag is dit jaar zowel in Rotterdam als in Antwerpen fors gedaald. Rotterdam en Antwerpen zijn de grootste havens van Europa.

Groene politieke partijen in beide havensteden hebben in het verleden aangedrongen op samenwerking en zelfs op een fusie. Antwerpen staat argwanend ten opzichte van samenwerking. De Belgen hebben eerder dit jaar Nederland verweten het uitdiepen van de Westerschelde te traineren om de haven van Antwerpen te dwarsbomen en Rotterdam te bevoordelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.