Home

Achtergrond 1 reactie

Gasunie staat voor grote investeringen

Gasunie zal haar netwerk voor gastransport flink moeten uitbreiden om aan de groeiende vraag van de klanten te kunnen voldoen.

In Nederland gaat het om een uitbreiding met 7 procent, in Duitsland om 40 procent meer. De investeringen die hiervoor nodig zijn, liggen in de periode van 2011 tot 2014 tussen 1 en 2 miljard euro.

Dit maakte Gasunie vandaag bekend, nadat de onderneming hierover navraag had gedaan bij haar klanten, bedrijven die gas leveren of in gas handelen.

Uit recente marktonderzoeken was al duidelijk dat de vraag naar gas in Europa groot zal blijven en dat importen zullen toenemen. Door de teruglopende productie van aardgas in de Europese Unie ontstaat meer behoefte aan gas dat per pijplijn wordt aangevoerd. Bovendien leiden nieuwe ondergrondse bergingen van gas tot meer vraag naar gastransport.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Toch tenenkrommend dat de methaanuitstoot van de veehouderij continue in de spotlights wordt geplaatst (vanwege het broeikaseffect), terwijl anderzijds Gasunie het netwerk fors moet uitbreiden om aan de toenemende vraag van gas (methaan dus) te voldoen. Wie kan het nog begrijpen na alle heisa dat het twee voor twaalf is zoals aangegeven in de klimaattop in Kopenhagen? We worden door de energiemaatschappijen als afleidingsmanoevre en speelbal gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.