Home

Achtergrond

"GMO-geld blijft liggen door uitstel van investeringen"

Erkende afzetorganisaties stellen projecten met gemeenschappelijke marktordening (GMO) uit vanwege de slechte economie.

Daardoor zal het GMO-budget voor dit jaar niet volledig worden benut. Dat melden diverse bronnen. Bij het Productschap Tuinbouw wordt dat deels bevestigd. "Wij krijgen ook signalen dat de erkende telersverenigingen terughoudend zijn met investeringen door de economische crisis en de tegenvallende omzetten", stelt de woordvoerder.

Harde cijfers ontbreken nog. Vóór 15 februari moeten de telersverenigingen opgeven welke plannen ze in het kader van de GMO in 2009 hebben uitgevoerd.

Telersverenigingen voor groente en fruit hebben 112 miljoen euro aan subsidie voor gemeenschappelijke marktordening (GMO) aangevraagd voor 2009, bleekt in 2008 bij het indienen van programma’s voor dit jaar. In 2008 was dat 89 miljoen euro.

De aanvragen zijn voor milieuprojecten, preventie, arbeid en infrastructuur. FresQ zegt de volledige aanvraag te benutten. The Greenery reageerde niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.