Home

Achtergrond 8 reacties

FrieslandCampina: plus €3,10

FrieslandCampina schroeft de voorschotprijs wéér fors omhoog. Voor de maand december komt er maar liefst €3,10 bij de prijs op. De vetprijs stijgt met €0,43 tot €3,68 en de eiwitprijs gaat met €0,32 omhoog, tot €5,67.

De nieuwe voorschotprijs komt hierdoor uit op €32,94 per 100 kg melk (bij 500.000 kg per jaar). Dit is feitelijk maar €0,45 meer dan in november. Maar die stijging is beperkt vanwege de teruggevallen wintertoeslag: van €3,65 in november naar €1,00 in december.

In het nieuwe jaar valt ook die laatste euro toeslag weg. Maar de melkprijsstijging zet desondanks gewoon door.

prognose:

hogere prijs, ondanks wegvallen toeslag

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  eerlijk

  Toen de eerste prijsstijging werd gemeld stond het hier vol met berichtjes dat het allemaal opzet was door het bestuur even voor de vergadering de prijs omhoog aldus de ddb mensen. En nu nu hoor je ze niet meer hoe zit dat zien jullie in dat je het weer mis hebt gehad? Word tijd om je clubje op te heffen sieta voor dat de prijs weer gaat zakken!!

 • no-profile-image

  Lid

  Ga zo door DDB ,een redelijke melkprijs past ons allemaal .We laten ons niet van de wijs brengen door oneerlijke mensen die wel de lusten willen maar niet de lasten.

 • no-profile-image

  ja

  eerlijk thuis heeft gelijk opdoeken die onrustzaaiers.

 • no-profile-image

  jd

  hoor nu geen koeboer meer janken

 • no-profile-image

  eppo

  Met de DDB kom je er mee. Tante sieta is tevreden. Ze heeft weer tijd voor andere dingen zoals, ramen lappen en stofzuigen. Die fort kan ook wel weer afgebroken worden.

 • no-profile-image

  Farmer

  Ik krijg nu weer uitbetaald boven de kostprijs. Nu weer wat spek op de ribben en ik kan weer beginnen met aflossen. Het zou voor elke veehouder goed zijn om eens door te berekenen wat zijn kritieke melkopbrengst is. Dat is veel beter dan altijd maar elkaar afkraken. Mensen die de DDB als dom bestempelen kennen hun eigen kostprijs in 90% van de gevallen niet eens. Geloof mij maar...de kostprijs ligt bijna nergens op 22 cent en 27 cent (de verwachtte gemiddelde melkprijs over 2009) zie je ook niet veel (inclusief aflossing, prive en vervangingsinvesteringen)

  Vr. groet Farmer

 • no-profile-image

  Henk

  Die fabrieken zijn toch cooperatie,s dus van de boeren zelf? Of loop ik te ver achter

 • no-profile-image

  Frans

  Worden er met ingang van 2010 geen melkprijzen meer gepubliceerd of is mijnheer Brummelaar op vakantie?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.