Home

Achtergrond

FrieslandCampina maakt RMO’s minder eenkennig

FrieslandCampina wil de computerprogramma’s op haar melkophaalwagens dit jaar zo aanpassen dat de RMO’s bij alle leden melk kunnen ophalen. Nu lukt dat nog niet.

De huidige situatie is dat de RMO’s van het oude Campina alleen melk kunnen ophalen bij de leden van het voormalige Campina. De RMO’s van het vroegere Friesland Foods herkennen alleen melk van Friesland Foods-leden. Die situatie is zeker niet optimaal, erkent FrieslandCampina.

RMO’s rijden nu soms te veel kilometers en twee boeren die elkaars buren zijn en beide ook lid zijn van FrieslandCampina, kunnen ruim een jaar na de fusie nog niet door één wagen worden bediend, maar het is een kwestie van keuzes maken, zegt een woordvoerder. Na de fusie is besloten om de beschikbare capaciteit op gebied van automatisering eerst op andere gebieden in te zetten en later pas in het op elkaar afstemmen van de computerprogramma’s van de RMO’s.

Onlangs is de eerste melktankauto ingericht met nieuwe programmatuur om zowel melk van Campina- als van Friesland Foods-boeren op te halen. Als de proef daarmee goed loopt, worden snel ook alle andere vrachtwagens aangepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.