Home

Achtergrond 18 reacties

Franse melkveehouders willen grote blokkades

De bij de EMB aangesloten organisatie van onafhankelijke Franse melkveehouders Apli wil zich aansluiten bij een voor zondag aangekondigde staking in het wegvervoer.

Vrachtrijders en boeren zouden dan samen het hele land kunnen blokkeren om, wat de boeren betreft, een betere melkprijs te krijgen.

"’We gaan onze tactiek veranderen, we gaan nu alles blokkeren. We zijn daarover aan het praten met de vrachtrijders", aldus voorzitter Pascal Massol van Apli, de organisatie achter de eerdere melkstaking. Massol vindt het jammer dat eventuele acties de kerst voor veel Fransen zullen verstoren, maar het kan nu eenmaal niet anders meer, aldus Massol. "We moeten van ons beroep kunnen leven."

Dat die Franse kerst verstoord wordt, lijkt inmiddels wel zeker. De vakbonden in het Franse wegvervoer willen zondagavond beginnen met een staking waarbij ze vooral de distributiecentra van de grote winkelbedrijven denken te blokkeren. De bonden hebben express deze zondag gekozen omdat dan veel van het laatste kerstvervoer op gang gaat komen. De acties volgen op maandenlang overleg over betere lonen en andere arbeidsvoorwaarden in het wegvervoer. Gisteravond laat is een laatste poging van minister Bussereau van transport om een staking te voorkomen op niets uitgelopen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Fries

  Eendracht maakt macht! Vive la France.

 • no-profile-image

  gerrie

  Nous allons leur laisser une odeur poopy. Continue comme.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dit zijn achterhoede gevechten, aldus onze ex minister van landbouw Cees Veerman, die ondertussen wel volop aan het graaien is met zijn diverse commisariaten( volstrekt ongeloofwaardig die kerel, wel extreem goed voor zichzelf zorgen, maar een hardwerkende boer nog niet eens het verlies gunnen, wat een kerel!!!!)

 • no-profile-image

  arjan

  het imago wordt hier niet zo gauw beschadigd want de burger staat hier nog achter de boer, ok geen quota kosten hier (dus minder aftrekposten als in ned) maar sociale lasten van 44 % op de winst zonder het over belastin te hebben dus ieder land heeft zijn eigen lasten waardoor een boer niet veel verdient, maar ik klaag niet maar een beetje meer erkenning voor mijn werk in de vorm van melkgeld en tarwegeld zou welkom zijn

 • no-profile-image

  arjan

  de burgers staan hier over het algemeen achter de burgers

  frankrijk probeert met 22 andre europese landen, waaronder niet nederland een nieuwe regulering in de zuivel op te zetten

 • no-profile-image

  fryske boer

  Zo kweek enorm veel goodwil bij de burgers denk ik , blij dat ik niet in Frankrijk woon.

 • no-profile-image

  willem

  Arjan, ik snap niet dat jullie fransen nog
  actie durfen te voeren, melkqoutum kost niets bij jullie dus een hoge kostprijs zoals hier in Nederland is niet aan de orde. Waarom dan al dat gebleer.
  Ik zeg altijd, hoe zuidelijker je komt , hoe gekker de mensen zijn. Het is net of de zuidelijken minder beschaaft zijn en minder ontwikkeld. Actie voeren komt de landbouw niet ten goede en je beschadigd het imago.

 • no-profile-image

  Tukker

  Nou Willem, dat imago kon er nog wel een deukje bij gebruiken "Qkoorts". Als de geitenmelk nou voor binnenlands gebruik was OK, maar 2/3 wordt geexporteerd, dan ga je je als burger toch afvragen waarvoor die boeren dan nog subsidie en marktbescherming nodig zijn, 't zijn tenslotte onze belasting centen. Zonder subsidie en marktbescherming zou de sector vele malen kleiner zijn wat voor Nederlandse boer en burger vele malen beter zou zijn. Waarom moeten wij jankende boeren aan de keukentafel zien? Waarom moeten wij mekkerende geiten zien die zo meteen weer worden afgemaakt? En dan wil je het ook nog hebben over het Imago???Schaamt Oe!!

 • no-profile-image

  geite wollen

  Tukker effenwat uitleggen het is een groot misverstand onder de burgers dat ALLE boeren subsidie ontvangen het zijn ALEEN de melkveehouders die subsidies ontvangen van jou en mijn belastingcenten de gemiddelde melkveehouder ontvangt 30.000 euro dus daar gaat jou belastingeld naar toe

 • no-profile-image

  Landmand

  Beste geitewollen sokken.
  Jij slaat de plank volledig mis.
  Iedereen die landbouw grond heeft krijgt "subsidie" dus ook varkenshouders.
  bovendien is de subsidie er allen om voldoende en goedkoop voedsel te waarborgen.

 • no-profile-image

  Leerink

  Grote klasse daar kunnen wij nederlandse boeren nog veel van leren.

 • no-profile-image

  henk

  Je bedoeld die Cees Veerman die ruim 160 Natura2000 gebieden heeft aangewezen, het beheer voor een groot deel aan Natuurmonumenten gegeven en daarna een dik betaalde baan als voorzitter van Natuurmonumenten heeft gekregen. Dit terwijl hij zelf akkerbouwbedrijven in Frankrijk heeft waar nog geen 60 Natura2000 gebieden zijn aangewezen?

 • no-profile-image

  arjan

  hier wordt tenminste nog gevochten voor een betere melkprijs en behouding van de quota, aangezien we in een rustige periode zitten zouden de acties wel eens aan kunnen slaan

 • no-profile-image

  Tukker

  Landman, boeren in Nieuw Zeeland krijgen ook geen subsidie, die boeren voor de vrije markt. en daar is het voedsel ook voldoende en goedkoop. en Australië en Argentinië, Brazilië enz. subsidies in stellen is makkelijk, maar afschaffen? ho maar

 • no-profile-image

  de grote onbekende

  Arjan de qoutering word afgeschaft als ik het goed begrepen heb, of heb jij andere informatie ????????

 • no-profile-image

  Tukker

  Geitenhouders zijn ook melkveehouders en geitenmelk geniet ook marktbescherming

 • no-profile-image

  bijna lid af

  LTO zal wel weer tegen zijn

 • no-profile-image

  Veehouder

  Actie voeren is legaal! Als het gaat om veiligheid of je inkomen, moet je gewoon actie voeren! Imago verlies is hier niet aan de orde, als je het niet doet ,verlies je de geloofwaardigheid. Boeren waar niets in zit voeren geen actie! Je mag niet maar moet vechten voor je boterham. In Frankrijk en veel andere landen is het kommer en kwel, in Nederland bij velen niet anders, maar ze zijn zeker te arogant of hebben het niet door!

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.