Home

Achtergrond

Frans parlementsgebouw ontruimd na bommelding

Het Franse parlementsgebouw is woensdagmiddag deels ontruimd na een bommelding.

Daarvoor hadden activisten van milieuorganisatie Greenpeace het gebouw weten binnen te dringen, terwijl parlementsleden de klimaatconferentie bespraken die deze maand in het Deense Kopenhagen plaatsvindt, meldde een journalist van persbureau Reuters ter plaatse.

Wie achter de bommelding zit en of die iets te maken heeft met de activisten, is nog niet duidelijk.

De milieuactivisten eisten dat politici maatregelen zouden nemen tegen de opwarming van de aarde. Een van hen liet zich met een touw zakken naar de zetels van de parlementsleden, net nadat milieuminister Jean-Louis Borloo een toespraak had gehouden. Een groepje van zo'n tien andere activisten ontvouwde spandoeken op de publieke tribune, waarop onder andere stond ,,Actie, meneer de president''.

Woensdagochtend waren de besprekingen ook al verstoord, door een ander groepje milieuactivisten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.