Home

Achtergrond

Foto's Melkvee

1. Een bedrijfspand van melkvee- en fokkerijbedrijf Koepon in het Groningse Garnwerd is in vlammen opgegaan. Volgens een medewerker van Koepon Holding zal een deel van de werkzaamheden daardoor tijdelijk stil liggen. De brandweer kon de kop van het kophalsromptype boerderij behouden. Het achterdeel van de verbouwde boerderij is echter in vlammen opgegaan. De brand is ontstaan terwijl er verbouwingswerkzaamheden gaande waren. Het rieten dak heeft vlam gevat. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat het achterdeel geheel verloren is gegaan. Bij de brand zijn geen persoonlijke slachtoffers gevallen. Foto Jan Bouwman

2. Leerlingen van het AOC Helicon in Geldermalsen volgen bij een veehouder in Kapel-Avezaath praktijklessen in klauwverzorging. De leerlingen van de MBO-opleiding veehouderij volgen tien praktijklessen, daarna volgt een examen.De praktijklessen rundveepedicure worden gegeven zodat de veehouders in opleiding straks op hun eigen bedrijf zelf de klauwverzorging kunnen doen. Foto VidiPhoto

3. Boeren in Wallonië deden massaal mee aan de actie in Ciney. Het plan was om 3 miljoen liter melk uit te rijden. Dat werd aanzienlijk meer. Foto Reuters

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.