Home

Achtergrond

Foto's Intensieve Veehouderij

1. Twee keurmeesters bekijken een kip tijdens de Kleindieren Expo in Utrechtse veemarkthallen. Samen overleggen ze over verschillende punten van de kip. In zeven categoriën worden de mooiste dieren gekozen. Jan Kamps, voorzitter van de Expo, is tevreden over de eerste dag. "We hebben behoorlijk wat bezoek gehad. Vrijdag verwachten we vooral veel schoolkinderen die een rondleiding en uitleg krijgen over de tentoonstelling. Zaterdag is de topdag, dan verwachten we tussen de vijf- en zesduizend bezoekers." De Expo is de grootste konijnen- en knaagdierententoonstelling van Nederland. Foto VidiPhoto

2. De biologische varkens van Andries van den Bogert uit het Brabantse Hedel dingen naar de prijs van de mooiste varkensmodderpoel. Het bedrijf van Van de Bogert is een van de drie genomineerden voor de jaarlijkse prijs die Wakker Dier uitreikt. Andere genomineerden zijn de varkensbedrijven Hendriksen in het Overijsselse Fleringen en Van Wagenberg in Esch (Noord-Brabant). De varkens van Van den Bogert hebben hun modderpoel zelf aangelegd. De veehouder heeft 130 fokzeugen en 800 vleesvarkens. Foto VidiPhoto

3. De actiegroep Stop Straathof voerde actie op de locatie waar varkenshouder Adrianus Straathof een nieuwe stal wil bouwen. De actievoerders legden op de plek een groentetuin aan. Op die manier wilden ze het verband duidelijk maken tussen de westerse bio-industrie en het gebrek aan voedsel in andere delen van de wereld. De actie werd gevoerd in het kader van Via Campesina, de Internationale Dag van de Boerenstrijd. Ook in Duitsland werd actie gevoerd bij andere bedrijven van Straathof. Foto William Hoogteyling

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.