Home

Achtergrond 3 reacties

Foto's Akkerbouw

1. Loonwerker Houten uit Eijsden dorst tarwe bij volle maan op het Plateau van Margraten, in het Limburgse Mergelland. Foto Twan Wiermans

2. Uien in de Noordoostpolder zijn platgeslagen door hagel. Foto Axipress

3. Biologisch akkerbouwer André Jurrius haalt de laatste lupine van een perceel in het Betuwse Randwijk. Hij teelt lupine op 6,5 hectare. Dat is bijna de helft van het areaal lupine in Nederland. Lupine is een relatief nieuw product in Nederland. Het gewas met erwtachtige bloemen wordt vooral gebruikt als vleesvervanger. Dat was een argument voor Jurrius om het product te gaan verbouwen. Daarnaast past lupine goed in zijn bouwplan, geeft hij aan. De lupine had een opbrengst van 3 ton per hectare. De biologisch akkerbouwer beoordeelt dat als goed. Foto VidiPhoto

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  henk

  leuke foto

 • no-profile-image

  jentina

  wel triest dat alles kapot is

 • no-profile-image

  jetty

  een aparte foto

Of registreer je om te kunnen reageren.