Home

Achtergrond 5 reacties

Forse daling tarwenoteringen

De tarwenoteringen zijn deze week fors gedaald in onder andere de Verenigde Staten, Canada en Australië.

Volgens het Productschap Akkerbouw komt dat door de tegenvallende export en de hogere dollarkoers. Bovendien heeft Canada maar tarwe geoogst dan werd gedacht. De tarweproductie is daar uitgekomen op 26,4 miljoen ton. Dat is 1,9 miljoen ton meer dan de vorige raming van de Canadese overheid.

Daarnaast lijkt het kerstreces begonnen, meldt het productschap in het Weekbericht Granen. "Speculanten zijn minder actief in de graanhandel."

In Australië is de verwachte opbrengst van de tarweoogst verlaagd naar 22 miljoen ton. Daar is de laatste tijd veel regen gevallen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Hoe komt Haanstra aan de cijfers die juist wijzen op productie daling met als gevolg PRIJSSTIJGING? Op welke termijn ziet LTO dat gebeuren? De zo volprezen wereld markt laat andere cijfers en prijzen zien.

 • no-profile-image

  farmer

  Hoezo gedaald?
  De prijzen lopen al enige tijd leuk op. ondanks het gemanipuleer van de USDA.

 • no-profile-image

  denker

  De graan markt is helemaal ziek gemaakt! Vooral en helaas ook door de teksten boven de artikels van in couranten en zeer zeker ook de landbouwbladen. Als men zelf de markt met elkaar ziek praat. IS DIT EEN VOORDEEL VOOR DE INKOPERS!

 • no-profile-image

  boerin

  De noteringen worden niet zozeer meer afgeleid van fundamentals maar meer op basis van speculatie, daarom is de tendens totaal niet meer te volgen. Slechte zaak.

 • no-profile-image

  gert

  De FAO hamert maar op hoge voedselprijzen,voedselschaarste en honger in de wereld,Hoezo ?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.