Home

Achtergrond

Fors minder schade door natuurrampen in 2009

Natuurrampen hebben afgelopen jaar wereldwijd aanzienlijk minder schade aangericht dan in 2008.

Door het uitblijven van grootschalige natuurrampen kwam de totale schade door stormen en aardbevingen uit op 50 miljard dollar. Dat is 150 miljard dollar minder dan een jaar eerder, zo meldde de internationale verzekeraar Munich Re dinsdag.

Van de totale schade werd 22 miljard dollar gedekt door verzekeringen. De grootste schade werd aangericht door de orkaan Klaus. Die trok eind januari over het noorden van Spanje en zuidwesten van Frankrijk en veroorzaakte daar voor 5,1 miljard dollar aan schade. Daarvan werd 3 miljard dollar vergoed door verzekeringen.

In de afgelopen tien jaar veroorzaakten natuurrampen jaarlijks gemiddeld voor 115 miljard dollar aan economische schade.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.