Home

Achtergrond

Fonterra wil zuivelbedrijf in Saoedi-Arabië overnemen

Fonterra wil het Saoedische zuivelbedrijf Sadafco (Saudia Dairy & Foodstuff) overnemen. Dat meldt het Nieuw-Zeelandse persbureau NZPA.

De Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming zou een voorlopig koopcontract hebben getekend voor 51 procent van de aandelen van het Saoedische bedrijf. Naar verwachting wordt de koop in januari afgerond. Sadafco werkte eerder samen met het Deense Arla.

Het bedrijf heeft te leiden gehad onder de Saoedische boycot van Deense zuivelproducten na publicatie van spotprenten in 2006 over de profeet Mohammed in Deense kranten. Het bedrijf ging de boycot tegen door over te schakelen op de import van zuivel uit Nieuw-Zeeland. De omzet van Sadafco daalde in 2006 met 7 procent, maar steeg in 2007 en 2008 met respectievelijk 14,3 en 4,8 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.