Home

Achtergrond

FloraHolland: omzetdaling vermindert in 2010

FloraHolland verwacht in 2010 een lichte daling van de omzet, van circa 1,5 procent.

De veiling kreeg volgens vakblad voor de Bloemisterij veel kritiek op de snelle uitrol van het beeldveilen. Volgens kwekers komt product niet goed uit de verf op de beelden tijdens het veilen. Het product komt bij beeldveilen niet meer langs de klok.

De klokverkoop zal harder dalen. Daar staat een stijging van de bemiddelingsverkoop tegenover. Dat stelde de sierteeltafzetorganisatie tijdens de algemene ledenvergadering gisteravond.

Dit jaar komt de omzetdaling uit op 5,8 procent. De omzet komt uit op ruim 3,7 miljard euro tegen vier miljard euro vorig jaar. De omzetdaling is de grootste sinds de oorlog, aldus financieel directeur Erik Leeuwaarden.

Of registreer je om te kunnen reageren.