Home

Achtergrond

Ferme bloei van Scadoxus

Scadoxus multiflorus kan als kamerplant uitstekende diensten bewijzen.

De houdbaarheid van dit product op de pot is zeer lang en spectaculair. De bloeiwijze omvat vele tientallen kleine rode bloemen met daaruit stekende meeldraden, deze bloeiwijze heeft het product de bijnaam 'Poederkwast' bezorgd. Kébol zette enkele fraaie potten met dit product in de keuringszaal, geflankeerd door een aantal Hippeastrum cultivars die perfect tot wasdom komen. Korte stevige stelen en vier forse bloemen per steel.

Spierwit is Hippeastrum 'Intokasie', bloedrood H. 'Red Knight' en licht rood H. 'Bolero'. Voor de bollen van Hippeastrum is nog altijd een goede markt. Dat bleek onder andere tijdens afgelopen weekend in Lisse gehouden Kerstfair, waar de diverse cultivars als warme broodjes over de toonbank gingen.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.