Home

Achtergrond

Familie De Ruiter neemt direct belang in NSure

Familie De Ruiter, die vorig jaar het zaadveredelingsbedrijf verkocht aan Monsanto, heeft een direct belang gekocht in het bedrijf NSure, dat rijpheidstesten ontwikkelt voor de agrarische sector.

Het is de eerste directe deelneming in een bedrijf sinds de verkoop. De familie participeert in NSure via de investeringsmaatschappij Madeli Participaties en heeft circa een kwart van de aandelen in handen. Het is niet bekend wat NSure voor de verkochte aandelen krijgt.

Volgens Monique Wordrager, directeur van Nsure, heeft Madeli een evenredig aandeel in het bedrijf vergeleken met de andere vier grote aandeelhouders. "Madeli gaat dus ook meedenken over de te voeren strategie." Marc van Sambeek, financieel manager van moedermaatschappij Madeli, zegt dat er mogelijk meer deelnemingen volgen in bedrijven die zich richten op onderzoek en ontwikkeling. "We sluiten bedrijven die afzet en technologie combineren niet uit."

Met de investering van Madeli wil NSure de internationale uitbreiding voortzetten in landen als Chili, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. Ook zal het eigen investeringsfonds daaraan bijdragen. NSure wil laboratoriumfaciliteiten in de productieregio’s realiseren waar supermarktketens hun vers fruit, groente en bloemen kopen. Daarnaast wordt een internationale verkooporganisatie opgezet dat de test gaat verkopen aan handel en teelt.

De betreffende landen exporteren veelal fruit naar Europa. Door in die landen tests te ontwikkelen en te verkopen, hoopt Nsure kosten te besparen voor producenten en afnemers. NSure gaat in de betreffende landen aansluiting zoeken bij partners die ook tests maken voor de agrarische sector.

In aanvang zal het bedrijf de focus leggen op fruit, omdat het bedrijf daar de meeste tests voor heeft ontwikkeld. De eerste stappen voor de plannen zijn al gezet. "Met een maand of twee hopen we het eerste contract te sluiten met een partner in één van de productieregio’s. In de loop van 2010 moeten andere regio’s volgen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.