Home

Achtergrond

FNV berust in AOW-leeftijd van 67

Vakbond FNV verzet zich niet langer tegen de de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar.

Dat zegt voorzitter Agnes Jongerius in een interview met het Nederlands Dagblad van vandaag.

De FNV legt zich erbij neer dat de verhoging van de AOW-leeftijd niet meer tegen te houden is. "We leven in een democratie. Als een meerderheid van het parlement kiest voor een verhoging van de AOW-leeftijd, heb je je daar bij neer te leggen. Maar we gaan niet akkoord met de wijze waarop het kabinet de maatregel wil doorvoeren'', aldus Jongerius.

Het kabinet wil mensen die eerder stoppen met werken een strafkorting geven op hun AOW-uitkering.

In een verklaring op de website van de FNV zegt Jongerius dat de bond "hard aan het werk gaat om de schade van dit slechte kabinetsplan zoveel mogelijk te beperken''. Dat wil de bond bereiken "via de lobby bij de politiek'' en met "gerichte acties van allerlei soort''.

De FNV ergert zich volgens het schrijven vooral aan het ,,ontbreken van fatsoenlijke plannen'' voor mensen die langdurig zwaar werk hebben verricht. Medio november gaf Jongerius nog aan door te gaan met het verzet tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. Toen zag ze "geen aanleiding om gas terug te nemen''.

Maandenlang voerde de FNV campagne tegen de verhoging van de AOW-leeftijd, de bond kreeg bij georganiseerde demonstraties in onder andere Rotterdam echter maar weinig mensen op de been.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.