Home

Achtergrond 2 reacties

FAO: honger rukt op

De wereld slaagt er steeds minder in om de honger uit de wereld te verdrijven.

De oorzaak is volgens de wereldvoedselorganisatie FAO de gebrekkige investeringen in de landbouw. De FAO publiceerde gisteren een rapport over de wereldvoedselsituatie. “Het aantal ondervoede mensen is voor het eerst sinds 1970 gestegen tot boven de 1 miljard.”

De FAO wijst een aantal oorzaken aan. “Er wordt onvoldoende geïnvesteerd in de landbouw. We hebben een voedselcrisis achter de rug in 2007/2008 vanwege de hoge graanprijzen. En nu wordt de wereld geplaagd door een economische crisis. Dit leidt tot de teleurstellende conclusie dat het aantal ondervoede mensen stijgt. Deze crisis is ook anders dan vroeger, omdat de huidige crises de hele wereld treffen en niet alleen een deel.”

De FAO constateert dat voedsel duurder wordt de laatset weken. De FAO foodindex, gebaseerd op de consumentenprijzen voor graan, oliezaden, suiker, zuivel, vlees, lag in november op 168 punten. “Dat is het hoogste niveau sinds september 2008. Door de hogere prijzen kunnen veel mensen minder voedsel kopen.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    producent

    Lees ik het goed? Ja hoge consumentenprijzen! Maar er wordt ook inderdaad niet genoeg in de landbouw geinvesteerd vanwege de lage producentenprijzen!!!

  • no-profile-image

    gert

    De EU heeft 2 miljoen ton graan in de interventie omdat de boeren het voor de kostprijs nog niet kwijt kunnen,wat honger en wat hoge consumentenprijzen?,de ontwikkelingslanden hebben wel geld voor wapens en luxe auto,s voor hun ministers,dat wapens duur zijn hoor je ze niet over

Of registreer je om te kunnen reageren.