Home

Achtergrond

Extra voordeel en strengere eisen op nieuwe Milieulijst

De extra aftrekposten die sinds 1 juli van dit jaar gelden bij groene investeringen blijven ook in 2010 gehandhaaft.

Voor duurzame kassen komen wel strengere eisen om voor de MIA/Vamil regeling in aanmerking te komen. Dat blijkt uit de Milieulijst die Senternovem, een agentschap van het ministerie van economische zaken, vandaag publiceerde.

De Milieulijst omhelst de fiscale regelingen MIA (milieu-investeringsaftrek) en Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen). In verband met de crisismaatregelen geldt sinds juni 2009 voor veel investeringen een hoger aftrekpercentage. Deze hogere aftrekmogelijkheden blijven in 2010 gehandhaafd. De omschrijvingen voor duurzame kassen en stallen op de nieuwe Milieulijst veranderen ten opzichte van 2009. De eisen voor de stallen blijven gelijk, maar de duurzame kassen moeten per 1 januari 2010 aan de eisen voldoen zoals vermeld in het certificatieschema Groen Label Kas 9. De fiscale voordelen blijven gemiddeld genomen gelijk aan dit jaar.

De Milieulijst 2010 biedt ook nieuwe voordelen voor duurzaam vervoer over het water. Ondernemers die investeren in duurzaam vervoer over de weg kunnen al enige tijd gebruik maken van MIA/Vamil voordelen.

Nieuw op de Milieulijst is voordeel voor de versterking van biodiversiteit en verjagingsapparatuur voor vogels en vleermuizen bij windturbines.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.