Home

Achtergrond

Extra voordeel en strengere eisen op nieuwe Milieulijst

De extra aftrekposten die sinds 1 juli van dit jaar gelden bij groene investeringen blijven ook in 2010 gehandhaafd.

Voor duurzame kassen komen wel strengere eisen om voor de MIA/Vamil-regeling in aanmerking te komen. Dat blijkt uit de Milieulijst die Senternovem gisteren publiceerde.

De Milieulijst omhelst de fiscale regelingen MIA (milieu-investeringsaftrek) en Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen). In verband met de crisismaatregelen geldt sinds juni 2009 voor veel investeringen een hoger aftrekpercentage.

De eisen voor stallen blijven gelijk, maar de duurzame kassen moeten per 1 januari aan de eisen voldoen zoals vermeld in het certificatieschema Groen Label Kas 9. De fiscale voordelen blijven gemiddeld genomen gelijk.

De Milieulijst 2010 biedt ook nieuwe voordelen voor duurzaam vervoer over het water. Ondernemers die investeren in duurzaam vervoer over de weg kunnen al enige tijd gebruik maken van MIA/Vamil-voordelen. Nieuw op de lijst is het voordeel voor de versterking van biodiversiteit en verjagingsapparatuur voor vogels en vleermuizen bij windturbines.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.