Home

Achtergrond

Extra geld voor proeven sociale werkplaatsen

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) trekt 1,2 miljoen euro extra uit voor proefprojecten in de hervorming van sociale werkplaatsen.

Eerder was al 2,5 miljoen euro vrijgemaakt om uit te proberen hoe de werknemers met een lichamelijke en/of geestelijke beperking zoveel mogelijk buiten de beschutte werkomgeving aan het werk geholpen kunnen worden bij 'gewone' werkgevers.

Klijnsma maakte vrijdag bekend meer geld uit te trekken wegens grote belangstelling voor de proeven bij de werkgevers van de sociale werkvoorziening en de deelnemers van de zogeheten Werkpleinen. Dit zijn samenwerkingsverbanden van onder meer gemeenten, uitkeringsinstituut UWV, werkgevers, onderwijsinstellingen en zorgverleners om zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen.

In totaal voeren de sociale werkplaatsen en Werkpleinen 41 proefprojecten uit. Klijnsma wil daarmee aanpassingen op vier terreinen uittesten: de dienstverlening aan werkgevers, de hulp aan de gehandicapte werknemers, een ander beloningsbeleid en het omvormen van sociale werkplaatsen tot "een springplank'' naar regulier werk. De resultaten moeten eind 2012 bekend zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.