Home

Achtergrond 3 reacties

Europese ambtenaren staken donderdag

De vakbonden van de EU-ambtenaren hebben voor morgen een staking aangekondigd.

Ze deden dat vanochtend op een drukbezochte bijeenkomst in een van de EU-gebouwen in Brussel. Voorzitter Pierre-Philippe Bacri van de vakbond FFPE zei dat donderdag in ieder geval de ambtenaren die werken voor de Europese Raad, zullen staken. Dat zijn er zo'n vierduizend. Mogelijk dat er zich later nog stakers bij andere instellingen aansluiten.

Donderdag is er EU-raad van ministers van Verkeer gepland, onder wie minister Camiel Eurlings. Dat overleg gaat vooralsnog door.

De ambtenaren eisen dat een hun toegezegde salarisverhoging van 3,7 procent er komt. Veel lidstaten, waaronder Nederland, vinden de opslag echter een verkeerd signaal in deze tijd van economische crisis. Overleg woensdag tussen de EU-lidstaten leverde opnieuw geen resultaat op. Volgens diplomaten zit het overleg muurvast en is het nu aan Zweden, dat momenteel het voorzitterschap van de EU voert, om naar een oplossing te zoeken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  leo

  super dan zullen ze elkaar niet tegenwerken eindelijk een dag zonder achteruitgang

 • no-profile-image

  karel

  Donderdag: gehaktdag!

 • no-profile-image

  gekke henkie

  maakt ook geen verschil,nu werken ze ook niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.