Home

Achtergrond

Eurlings blijft ijveren voor vrij wegvervoer

Minister Camiel Eurlings van Verkeer blijft ervoor ijveren dat vrachtwagenchauffeurs meer mogelijkheden krijgen om op buitenlandse ritten een vrachtje op te pikken.

Ze hoeven dan niet leeg naar hun eigen land terug te rijden. Tijdens beraad in Brussel riep Eurlings zijn EU-collega's op het punt snel weer op de agenda te zetten. Vorig jaar werden er afspraken gemaakt die buitenlandse transporteurs beperkte mogelijkheden bieden om in een ander EU-land iets te vervoeren. Maar Eurlings is voorstander van veel meer vrijheid. Daarmee is ook het klimaat gediend.

"Iedereen praat over het beperken van de CO2-uitstoot, maar er worden ongelofelijk veel ritten met een lege truck gemaakt'', aldus de minister. Hij verwijt andere EU-landen dat ze alleen maar bezig zijn met het afschermen van de eigen markt.

Toch bespeurde Eurlings donderdag ook steun bij andere lidstaten. Hij is optimistisch dat de EU op korte termijn nieuwe afspraken kan maken. "Het is van de zotte als je dat niet doet.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.