Home

Achtergrond

Entremont verkiest Sodiaal boven overname Lactalis

De Raad van Bestuur van Entremont heeft het overnamebod van Lactalis afgewezen en wil dooronderhandelen met de coöperatie Sodiaal over de geplande overname van Entremont.

"De Raad heeft unaniem besloten om uitsluitend met Sodiaal verder te praten omdat alleen het bod van Sodiaal aanvaardbaar is." De aan Entremont leverende melkveehouders blijven echter de voorkeur geven aan de plannen van Lactalis.

Lactalis, het grootste kaasbedrijf van Europa, had vorige week donderdag een officieel overnamebod voor de noodlijdende concurrent op tafel gelegd. Entremont is echter al een paar maanden aan het onderhandelen met Sodiaal. De Raad van Bestuur van Entremont wilde snel duidelijkheid scheppen en heeft beide voorstellen maandag in een spoedvergadering onder de loep genomen.

Na het nu genomen besluit hopen Sodiaal en Entremont half januari meer duidelijkheid te kunnen scheppen. Lactalis blijft op zijn beurt echter wel geïnteresseerd en wacht de resultaten van de verdere gesprekken met belangstelling af.

Of registreer je om te kunnen reageren.