Home

Achtergrond 1 reactie

Enkele honderden bezoekers mis Q-koorts

Ongeveer 250 mensen hebben donderdagmiddag de speciale mis bijgewoond die bisschop Antoon Hurkmans heeft opgedragen in de Sint-Jan in Den Bosch.

De mis werd gehouden om mensen te ondersteunen die getroffen zijn door de Q-koorts. Duizenden geiten en schapen worden in deze periode afgemaakt omdat ze de gevaarlijke Q-koortsbacterie kunnen verspreiden. Voor boeren en hun families betekent dit een enorme klap, financieel en emotioneel.

Minister van Landbouw Gerda Verburg en commissaris van de Koningin Wim van de Donk waren ook naar de mis gekomen. Volgens een woordvoerder van de bisschop was de stemming tijdens de bijeenkomst "goed, saamhorig en gericht op de toekomst''.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    zwartebroeker

    Misschien biedt zo'n bijeenkomst troost aan slachtoffers (zieken, geruimde boeren) en daders (ministers, kamerleden), maar het komt op mij een beetje hypocriet over. De kerk spaart weer es de kool en de geit.

    Ter vergelijking: Op de mkz-manifestatie op 7-7-2001 in de Driehoek was kardinaal Simonis één van de sprekers. Hij sprak zich fel uit tegen het overheidsbeleid om gezonde dieren te ruimen.

Of registreer je om te kunnen reageren.