Home

Achtergrond

Energieverbruik daalt ruim 4 procent

In de eerste acht maanden van dit jaar is ruim 4 procent minder energie verbruikt dan in dezelfde periode van 2008.

Hierdoor is ook de uitstoot van koolstofdioxide gedaald, blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er is vooral minder aardolie en steenkool verbruikt in Nederlandse fabrieken.

Met de bereikte daling in de eerste maanden van dit jaar komt de gemiddelde jaardoelstelling in 2009 (min 6 procent) binnen handbereik. De economische crisis helpt dus een beetje mee om de Kyotodoelstelling te realiseren, aldus het CBS.

Nederland moet in de periode 2008-2012 volgens het Kyotoprotocol de uitstoot van broeikasgassen gemiddeld per jaar met 6 procent ten opzichte van 1990 hebben teruggebracht. In 2008 lag de uitstoot 3 procent onder het niveau van 1990.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.