Home

Achtergrond

Emmen heeft noro-virus onder controle

Het noro-virus dat vorige week rondwaarde in het Scheper Ziekenhuis in Emmen is onder controle.

Dit meldt het ziekenhuis donderdag. Tien patiënten zijn weer beter, vier liggen er nog op de gesloten vleugel. Het ziekenhuis nam vorige week meteen maatregelen. Patiënten die besmet waren met het virus werden in een gesloten deel van het ziekenhuis gelegd en mochten maar beperkt bezoek ontvangen. Kinderen werden niet toegelaten. Bezoekers en medewerkers moesten bij het betreden en het verlaten van de afdeling de handen wassen.

De maatregelen zijn momenteel versoepeld en hebben goed geholpen volgens Roelie Brouwer van het Scheper Ziekenhuis: "Het klonk allemaal een beetje streng. Maar je wilt het noro-virus ook niet in het hele ziekenhuis hebben.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.