Home

Achtergrond

Emissiearme vloersystemen: RAV-lijst

Concrelit heeft in april 2008 innovaties doorgevoerd op het Groenlabel-systeem van de Topvloer. Dit systeem, dat reeds op de RAV-lijst staat vermeld omdat de metingen in de jaren 90 werden verricht, is gecombineerd met de bestaande Plusvloer die zich met name op het gebied van beloopbaarheid en grip in de praktijk heeft bewezen. In het kader van dierenwelzijn (beloopbaarheid) en milieu (vermindering ammoniakemissie) is een optimalisatie uitgevoerd die in november 2009 heeft geleid tot een rechtstreekse erkenning van de PlusvloerTop® met een emissiefactor van 8,6 bij permanent opstallen. Dit systeem is in 2009 opgenomen op de RAV-lijst (BWL 2009.11).

In het verlengde van deze ontwikkeling heeft Concrelit een tweede aanvraag ingediend waarbij het loopoppervlak van de vloerelementen is uitgerust met een rubbermat. De RuconvloerTop® is gelijktijdig met het eerste systeem rechtstreeks erkend en opgenomen op de RAV-lijst (BWL 2009.22).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.