Home

Achtergrond

Eerste zaak tegen verdachte strandrellen

Voor de rechtbank in Rotterdam begint vandaag de zaak tegen de eerste verdachte in verband met de strandrellen in Hoek van Holland.

Het is een 25-jarige man, die door het Openbaar Ministerie (OM) wordt gezien als een van de aanstichters van het geweld.

Justitie verdenkt Asim B., die tijdens de pro-formazaak niet aanwezig zal zijn, van opruiing, bedreiging van politiemensen en geweldpleging tegen agenten en bezoekers van het feest. Hij zou onder meer "jullie gaan dood'' en "we gaan ze pakken, kop eraf hakken'' hebben geroepen.

Het dancefeest Sunset Grooves liep totaal uit de hand. De politie slaagde er niet in de orde te handhaven. Een bezoeker werd dodelijk getroffen door een politiekogel. Het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement COT oordeelde dat de autoriteiten rond het feest ernstige fouten hebben gemaakt.

De politie heeft de afgelopen maanden 49 relschoppers opgepakt. De meesten worden verdacht van openlijke geweldpleging. Ongeveer een derde van hen zit momenteel nog vast, heeft het OM laten weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.