Home

Achtergrond

Eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen

De zware sneeuwval in het noorden van het land blijkt een zegen voor Twente.

De ijsbaan in Haaksbergen kan vrijdag de eerste marathon op natuurijs houden. De schaatsbond KNSB heeft donderdag de wedstrijd goedgekeurd.

"Er ligt 3 centimeter en dat wordt zeker de vereiste 4 centimeter'', zei marathoncoördinator Teun Breedijk. "Vannacht gaat het 6 tot 7 graden vriezen in Twente. De enige zorg is dat er sneeuw kan vallen, maar dat kunnen we er wel afvegen.''

De strijd om de eerste marathon op natuurijs barstte deze week los. De ijsverenigingen van Haaksbergen, Noordlaren en Veenoord vechten jaarlijks om de primeur. Sinds 2007 won Haaksbergen. De Twentse gemeente profiteert van de plotselinge sneeuwval, die de ijsgroei belemmert. In Haaksbergen lag donderdag nog geen vlok.

De vrouwen schaatsen vrijdag om 18.45 uur een wedstrijd over zestig ronden; daarna gaan de mannen los in honderd rondjes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.