Home

Achtergrond

Eerste fairtrade school staat in Schagen

De Julianaschool in Schagen mag zich de eerste Fairtrade School noemen.

De basisschool heeft al vijftien jaar een Wereldwinkel, beheerd door Groep 8. De prijs werd gisteren uitgereikt door Peter d' Angremond, directeur van de Stichting Max Havelaar.

Uit het juryrapport blijkt dat 'eerlijke handel' wezenlijk onderdeel uitmaakt in het lesprogramma van de school. Bovendien leren de leerlingen fairtrade-producten kennen in hun Wereldwinkel. Ook maken ze buiten de school fairtrade bekend en schrijven ze erover in de schoolkrant. In de school wordt eerlijke koffie, thee en broodbeleg gebruikt.

Faitrade School is onderdeel van de campagne Fairtrade Gemeente. Dat is een gemeente waarin bijzonder veel aandacht is voor fairtrade. Van bedrijven tot het café op de hoek, van school tot kerk en sportkantine.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.