Home

Achtergrond

Echte kerstbomen 'groener' dan namaakvariant

Echte kerstbomen uit de natuur zijn milieuvriendelijker dan namaakvarianten van plastic.

Alleen als zeventien jaar lang dezelfde plastic boom wordt gebruikt is er minder schadelijke uitstoot dan als ieder jaar rond kerst een nieuwe den in huis wordt gehaald. Dat heeft de minister van Milieu van de Australische deelstaat Victoria laten weten, meldden Australische media zaterdag. De bewindsman baseert zich op een studie waarvoor hij zelf opdracht had gegeven.

Een echte boom veroorzaakt bij het proces van kweken, transporteren en uiteindelijk verbranden circa 3 kilo CO2-uitstoot. Bij de productie van een plastic boom is dat 48 kilo. Om echt 'groen' te zijn beveelt minister Gavin Jennings een kerstboom met kluit aan die na de feestdagen in de tuin geplant kan worden om het jaar erna weer gebruikt te worden. Tuincentra zouden op deze basis ook kerstbomen kunnen gaan verhuren, aldus de bewindsman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.