Home

Achtergrond 1 reactie

EU steunt ontwikkelingslanden met 230 miljoen

De Europese Commissie maakt in totaal 230 miljoen euro vrij om de gevolgen van de economische crisis in dertien Afrikaanse en Caribische landen op te vangen.

Europees Commissaris Karel De Gucht (Ontwikkelingssamenwerking) heeft dat dinsdag bekendgemaakt. Volgens hem zijn de ontwikkelingslanden extra zwaar door de crisis getroffen, omdat ze slecht bestand zijn tegen externe schokken. Dit heeft geleid tot begrotingstekorten in tal van Afrikaanse en Caribische landen.

Tot de landen die EU-steun krijgen, horen Benin, Burundi, Ghana, Haïti en Zambia.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    martin

    Dit is geld weg gooien en boeven extra betalen. In Burundi bijv is in de eerste 6 maanden van dit jaar $30m ontwikkelingsgeld verdwenen. Als ze dit goed gebruikt hadden, was deze steun niet nodig geweest!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.