Home

Achtergrond

ECB ziet verdere groei

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag de verwachting voor de groei in de eurozone naar boven bijgesteld.

Dat meldde de ECB vandaag in Frankfurt. De ECB maakte daar eerder bekend de rente ongewijzigd te laten op 1 procent. Voor 2010 verwacht de ECB groei van 1,1 tot 1,5 procent in de eurozone. In september lag die groeiverwachting nog tussen de -0,5 en 0,9 procent.

"Sommige factoren van het huidige herstel hebben een tijdelijk karakter'', zei ECB-president Jean-Claude Trichet in een toelichting. "We verwachten dat de groei in 2010 gemiddeld zal zijn. We denken dat het herstelproces onregelmatig zal zijn en de toekomst blijft hoogst onzeker.''

Trichet zei verder dat de ECB heeft besloten sommige maatregelen, die waren genomen om de economie in de eurozone te steunen, terug te draaien. "Door de verbeterde omstandigheden in de financiële markten zijn niet alle maatregelen in dezelfde mate nodig als voorheen'', aldus Trichet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.