Home

Achtergrond

Duitsland voert meer eieren in

Duitsland importeerde in de eerste acht maanden van dit jaar 4,74 miljard eieren.

Dat betekent een stijging met 28,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt het Duitse pluimveemarktbureau Marktinfo Eieren und Geflügel (MEG).

Duitse leghennenhouders zijn volop bezig met de omschakeling van tradionele kooisystemen naar een alternatieve huisvesting en produceeert daardoor minder eieren. Zij moeten dat voor het eind van dit jaar gerealiseerd hebben. Duitsland loopt voorop met het kooiverbod ten opzichte andere EU-lidstaten. Die moeten zoals de EU-regels er nu uitzien, in 2012 omschakelen. Het is de vraag of dat jaar gehandhaaft blijft.

Nederland profiteert het meeste van de grote Duitse behoefte aan eiren. Zo’n 77 procent ofwel 3,65 miljard van de door Duitsland ingevoerde eieren kwam in de eerste acht maanden uit Nederland. Daarmee steeg de Nederlandse export van eieren naar Duitsland dit jaar tot en met augustus met 36,5 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.